Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха среща с експерти в Министерство

...
Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха среща с експерти в Министерство
Коментари Харесай

След срещата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в МФ: Бюджетът ще бъде коригиран с 3% дефицит

Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха среща с специалисти в Министерство на финансите и са стигнали до консенсус за държавния бюджет за 2023 година Финансовият министър Росица Велкова не е присъсътвала персонално на срещата, защото взе участие в неофициалното съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН).

 

Дефицитът ще бъде 3, а на 6,4%, обяви Асен Василев (ПП). " Ще обсъдим вид, който изглежда много реален, бюджетът да влезе в трипроцентовите ограничавания, за които сме говорили. Чисто софтуерно това ще се случи като на първо четене бъде отритнат този бюджет с недостиг с 6,4% недостиг, след което да бъде поправен от министерството и да влезе с 3% и съответно заложени политики, които Народното събрание би приел ", изясни той.

 

" Изненадите не са огромни: едното е Планът за възобновяване, другото е дял частично по издръжката на ведомствата и финансовата стратегия. Не се пипат обществени разноски, заплати и налози на този стадий ", съобщи Василев. 

 

" Преди два месеца излезе информация, че обществените финанси на страната са в тежко положение, чака се недостиг над 6%. Това, което сътрудниците изложиха като информация в този момент, удостовери тези данни отпреди 2 месеца. Изискахме подробна информация във връзка с финансовите разноски, разноските за прехрана, дивидентите и опцията за това да бъде назначен 100% дял, като бъдат регистрирани рисковете за БЕХ, да се съобразим напълно да подсигуряваме финансовата и енергийната сигурност на страната ", коментира Теменужка Петкова от ГЕРБ.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР